atulahmadjafri
Thanks for sharing some love for my cute blog

please follow my cute blog if you like my cute blog


bagi yang sudah memfollow saya dan ingin difollow kembali sila lah tinggalkan link anda di shout box saya :)

Sunday, 13 November 2011

dunia milik ALLAH . kita manusia banyak melakukan silap .i lost my self again .. memang aku bkn dari keluarga yang penuh dgn agama , tapi aku cuba mendekat diri aku dgn agama aku .. dan aku cuba belajar apa yg benar dari sesuatu yang salah .. dan itu smua untuk diri dan kehidupan aku hari ni , esok dan seterusnya .. to mak dan ayah , maaf kan anak mu ni kerana kekurangan didikan hingga mak dan ayah tersebut sama di atas segala kesilapan yang tak di sengajakan . allahuakhbar .. hanya pada mu aku memohon keampunan .. tiada lagi tempat aku mengadu melain kan Engkau .. aku akan trus belajar dari setiap penyesalan ...


ya allah seandainya aku di beri peluang untuk mengubah segala yg telah berlalu .. ingin aku terus berhati2 meniti perjalan yang penuh dengan duri . . ya allah ampun kan dosa kedua ibu bapa aku kerana pernah satu ketika dahulu mereka terlalai .. buka kan hati mereka menerima segala dugaan seperti engkau membuka kan hati ku ya allah ..


dan hanya kepadamu aku memohon keampunan ya allah . semoga kau memberkati seluruh hidup aku dan juga keluarga aku serta umat ISLAM di muka BUMI ini .. dan semoga apa yang terjadi hari ini adalah satu pengajaran buat aku ..Bagaimana yang dikatakan taat kepada Allah s.w.t. ?
- Mencintai Allah s.w.t. dan Rasulullah s.a.w. melebihi dari segala-galanya.
- Wajib menutup aurat
- Tidak berhias dan berperangai seperti wanita jahiliah
- Tidak bermusafir atau bersama dengan lelaki dewasa kecuali ada bersamanya
- Sering membantu lelaki dalam perkara kebenaran, kebajikan dan taqwa
- Berbuat baik kepada ibu & bapa
- Sentiasa bersedekah baik dalam keadaan susah ataupun senang
- Tidak berkhalwat dengan lelaki dewasa
- Bersikap baik terhadap tetangga

0 comments: